آیا شما هم از این که بپذیرید در رابطه تان با همسرتان مشکلی وجود دارد می ترسید؟ اگر کسی به شما بگوید برای بهبود رابطه با همسرت به زوج درمان گر مراجعه کنید، ناراحت میشوید؟
بدون شک، اختلاف و تضاد جزء جدانشدنی هر رابطه مشترک محسوب می شود. با اینکه هدف از تشکیل خانواده، رسیدن به آرامش و ارضای نیازهای روانی است و از مهم ترین تصمیمات هر فرد برای زندگی شخصی محسوب می شود ولی آمارها نشان می دهد درصد زیادی از ازدواج ها با شکست مواجه می شوند و خیلی از رابطه های مشترک، به شکست محکوم هستند.
بنابراین برای تداوم بهتر رابطه و مدیریت هیجان های دو طرف، ضروری است که اختلافات و تضادها را تحت خدمات زوج درمانی به شیوه صحیح برطرف کرد. در این مقاله به زوج درمانی و تاثیر آن در روابط زوجین می پردازیم.
در فضای آموزشی کشور برای چگونگی برقراری ارتباط با جنس مخالف، نحوه ارتباط موثر و اصول رفع تعارض بین زن و مرد، جایگاه خاصی متصور نیست و افراد بر حسب تجربه و منابع غیر رسمی به نکاتی دست پیدا می کنند که باز موفقیت یک رابطه را تضمین نمی کند چه بسا مشکلات و بحران هایی را در رابطه عاطفی بوجود آورد و این نیاز به یک مشاوره را نشان می دهد.
مشاوره با گفتگو و صحبت با زوج، تلاش می کند علاوه بر حل تعارض ها و مشکلات طرفین، به آنها یاد دهد که چگونه ارتباط خود را در مسیری درست جلو ببرند و هیجانات رابطه را به شیوه درست ابراز کنند و رابطه ای توام با احترام و صمیمیت بین خود داشته باشند.
بنابراین اهمیت زوج درمانی فراتر از ذهن است و زمانی جلسات مشاوره اثربخش خواهد بود که زوج ها برای حل مشکلات و زنده کردن رابطه خود، همکاری کنند.
اهمیت زوج درمانی
همانطور که گفته شد در برخی شرایط اختلافات و تعارضات بین زوجین زمانی که عمیق تر می شود امکان زنده کردن رابطه سخت تر می شود و لازم است از خدمات مشاوره زوج درمانی برای احیای رابطه و مدیریت کردن گفتگوها و احساسات، استفاده کرد. البته باید گفت تنها مواقع اختلاف نباید به فکر مشاوره بود بلکه اگر داشتن ازدواج موفق، هدف ایده آل تان است لازم است تحت نظرات و حمایت های مشاوره، برای رسیدن به ان تلاش کنید.
امار ها نشان داده است زوج ها زمانی که از خدمات مشاوره زوج درمانی استفاده کردند توانسته اند کیفیت رابطه خود را بهبود دهند. زوج درمانی بهترین راه حل برای حل مشکلاتی مانند عدم توانایی در کنترل خشم، نداشتن تعامل سودمند با فرزندان، داشتن تجربه خیانت، نداشتن اعتماد به همسر، دروغگویی و عدم رضایت از رفتار طرف مقابل است.
زوج درمانگر کیست
زوج درمانگران معمولا بر اساس شیوههای مختلف درمانی آموزش دیدهاند و درمان را بر اساس نیازهای شما آغاز میکنند. سه نوع مهم و رایج رویکردهای درمانی وجود دارد:
- روش گاتمن
- روش درمانی EFT یا احساس محور
- روش درمانی ایماگو.
تفاوت این سه نوع روش درمانی در نوع تشخیص، انواع اختلالات جنسی و دیگر مسائل زناشویی است. با وجود اینکه روشهای درمانی زوج درمانگران متفاوت است اما معمولا این متخصصان تلاش میکنند به این صورت عمل کنند:
- روی مشکلی خاص تمرکز کنند (مثلا مشکلات جنسی، اعتیاد به اینترنت، حسادت)
- از هر دو نفر بخواهند در جلسات شرکت کنند و با هم مشکل را حل کنند.
- راهکارهایی عملی ارائه دهند و در زمان مناسب دخالت کنند.
- اهداف درمانی را به وضوح توضیح دهند.
زوج درمانگران کسانی هستند که به صورت تخصصی در این زمینه مطالعه و تحصیل کردهاند و پس از گذراندن دورههای مخصوص کار درمان را در جلسات مشاوره انجام میدهند. زوج درمانگر موظف است به اختلافات دو نفر به خوبی گوش دهد، مشکل هر دو نفر را موشکافانه بررسی کند و برای حل آن مشکل راهکارهایی عملی نشان دهد
زوج درمانی آنلاین در سامانه ماوراطب از طریق لینک زیر
اهداف زوج درمانی
مشاوره در ابتدا تلاش می کند ضمن شناخت روحیات و اخلاق زوج ، مشکلات مطرح شده را ریشه یابی کند.
آنچه مشخص است عدم شناخت کافی زوجین از یکدیگر، ریشه در بسیاری از تعارضات و اختلافات دارد. با گذشت زمان، تفاوت های فرهنگی، اختلافات سلیقه ای، باورهای متضاد و تفاوت های شخصیتی در زندگی متقابل زوج ها ظاهر می شود و بر روابط بین فردی و اجتماعی آنها تاثیر می گذارد. در زوج درمانی سعی بر آنست که مشکلات ارتباطی و عاطفی زوج ها حل شود و بتوانند رابطه ای را تجربه کنند که نیازهای روانی و جنسی انها را تامین کنند.
معمولا گزینه های زیر از اهداف زوج درمانی محسوب می شود:
- بازسازی رابطه و برقراری ارتباط صحیح بین زوج
- ارزیابی امادگی ذهنی و روانی دو نفر برای با هم ازدواج کردن
- ارزیابی مهارت های زندگی مشترک در زوج ها
- صحبت های آقای دکتر ثابتی در رابطه با زوج درمانی
بیشتر بخوانید: با خیانت همسر چگونه رفتار کنیم؟
ضرورت استفاده از خدمات و مشاوره زوج درمانگر
گاه دیده شده است که بین زن و شوهرها مشکلاتی وجود دارد که موجب کدورت بین آنها شده است. از سوی دیگر به دلیل علاقه و محبتی که بین خود احساس می کنند حاضر نیستند از هم جدا شوند ولی به دلیل اختلافات پیش آمده، ادامه زندگی را سخت می بینند یا برخی زوج ها با نادیده گرفتن مشکلات عاطفی و ارتباطی،سعی می کنند وجود آنها را کتمان کنند ولی هیجانات سرکوب شده و احساسات مخفی شده ، بعد از مدتی ، بحران های بزرگ تری را شکل می دهند که حل انها را پیچیده تر و سخت تر می گردد.
در چنین حالتی برای داشتن ارتباط درست و تفاهم مناسب نیاز است با مراجعه به مشاوره زوج درمانی از توصیه ها و راهنمایی های او برای تحقق چنین امری استفاده کرد. باید گفت زمان مناسب مراجعه به مشاوره زوج درمانی برای حل مشکلات، زمان شروع اختلافات و تعارض هاست . در چنین زمانی حل مشکلات به هزینه و زمان کمتری نیاز دارد و زوج ها سریع تر به آنچه می خواهند می رسند.
تفاوت مشاوره ازدواج و زوج درمانی
مشاوره پیش از ازدواج معمولا به منظور شناخت بیشتر افراد نسبت به همدیگر صورت میگیرد.
در مشاوره ازدواج معمولا افراد از نظر انواع خصوصیتهای رفتاری و اخلاقی از طریق انجام تستهای روانشناسی سنجیده میشوند و به آنها گفته میشود که آیا با وجود اختلافات و شباهتهایی که دارند میتوانند زندگی خوبی داشته باشند یا نه.
همچنین در این جلسات اگر یکی از دوطرف مشکل روانی، جسمی یا جنسی داشته باشد مشخص میگردد. مشاوره پیش از ازدواج مخصوصا در موارد ازدواج سنتی که شناخت دو طرف از هم کم است بیشتر مفید خواهد بود. زوج درمانی نیز بیشتر به درمان مشکلات و دغدغه زوجین پس از ازدواج میپردازد.
هیچگاه مشکلات یک رابطه فقط تقصیر یک نفر نیست، دعوا کردن همیشه هم نشانه بدی نیست و گاهی نشان دهنده توجه و علاقه فرد مقابل به شماست و اینکه هر چه زودتر مشکلتان را حل کنید برایتان بهتر است.
هزینه استفاده از جلسات مشاوره زوج درمانی
معمولا تعرفه جلسات مشاوره از سوی وزارت بهداشت و درمان و مشاوره به صورت سالیانه مشخص می شود و براین اساس متخصصان و مشاوران متناسب با تعرفه تعریف شده، هزینه مشاوره را برآورد می کنند. باید گفت تعداد جلسات برگزار شده و مدت زمان هر جلسه، هزینه مشاوره زوج درمانی را مشخص می کند.
زوج درمانی راه حل قطعی همه مشکلات ارتباطی و عاطفی زوج ها است که در سایه استفاده از خدمات مشاوره، زوج ها می توانند به زندگی پایدار و ازدواج موفق برسند و هم چنین قادر باشند از بروز بحران های ارتباطی جلوگیری کنند و رابطه ی قوی تری را خلق کنند.
به طور کلی می توان گفت هزینه مشاوره زوج درمانی، به تعداد جلسات مورد نیاز برای حل مساله، تخصص و تجربه درمانگر، نوع مشکل بین زوجین، نحوه نگرش و هم چنین میزان تلاش آنها برای درمان بستگی دارد. به خاطر داشته باشید هزینه مشاوره زوج درمانی، هزینه ای است که برای سلامت روان و رابطه خود پرداخت می کنید.
0 دیدگاه